Nieuws

Provinciale bruggen Friesland korte tijd gesloten

Alle 74 provinciale bruggen in Friesland zijn vrijdagochtend weer open gegaan, maar ze worden extra gecontroleerd door de aanhoudende hitte.

,,We houden de vinger aan de pols”, zegt Remco Wahle, teamleider bruggen en sluizen Provinciale Waterstaat Friesland. Door de warmte zetten de bruggen uit en daardoor sluiten ze niet goed. Donderdagavond besloot de provinsje Fryslân ze niet meer te bedienen.

Extra inspectie
Vannacht is hard gewerkt om de overgangen te koelen door water op het brugdek te pompen. Dit gebeurde met name over het Prinses Margrietkanaal en het Van Harinxmakanaal, de belangrijkste vaarwegen van Friesland. ,,We zijn de hele nacht in de weer geweest”, aldus Wahle. ,,Vanochtend zijn we met tien man van de technische dienst op pad voor een extra inspectie. We willen elke brug zelf even zien.”

Voor brug Kiesterzijl en de Stationsbrug te Franeker geldt dat deze vanaf 11:00 uur één keer per uur worden gedraaid.

,,We hebben nu alles aan de praat, maar wat er verder vandaag gebeurt valt niet te zeggen. Als een brug eenmaal uitgezet is, duurt het uren voordat deze weer is afgekoeld. We bekijken het per uur”, besluit Wahle.

Lees het gehele artikel op de bron: LC