Nieuws

Bark EUROPA op zoek naar Haagse jongeren!

Voor 2019 i Bark Europa opnieuw op zoek naar Haagse jongeren die mee willen varen van Kaapstad naar Scheveningen. De laatste dagen van deze reis vaart de Europa met de Tall Ships Races vanuit het Franse Rouen en komen dan tijdens Sail aan op Scheveningen in juni 2019. Vanaf 3 september kunnen jongeren, die het leuk vinden om mee te gaan op avontuur met de EUROPA, zich aanmelden via de website www.barkeuropa.com.

Oceaanoversteek van Kaapstad naar Scheveningen
De Europa is op zoek naar twee jongeren tussen de 18 en 21 jaar die het aandurven om aan het roer te staan van dit meer dan 100 jaar oude zeilschip. Met in totaal 48 trainees van verschillende leeftijden en nationaliteiten steken ze in het voorjaar van 2019 de oceaan over, van Kaapstad naar de thuishaven Scheveningen. Onderweg stoppen ze op twee afgelegen eilanden, St Helena en Ascension Island, op de Azoren en in Rouen. In deze Franse plaats start tevens de Liberty Tall Ships Race waar het schip aan meedoet en die in juni 2019 finisht in Scheveningen. Via het vrienden van EUROPA fonds kunnen twee Haagse jongeren worden gesponsord.

Trip van de Azoren naar Scheveningen
Daarnaast is de Europa op zoek naar twee jongeren tussen de 15 en 18 jaar die mee willen varen van de Azoren naar Scheveningen. Dit is een iets kortere etappe die plaatsvindt in juni 2019, en ook deze jongeren krijgen de kans om op kosten van de stichting vrienden van EUROPA mee te varen.

Stichting Vrienden van EUROPA
Een reis maken met de Bark EUROPA is een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken om zichzelf op een nieuwe manier te leren kennen, maar er de financiële middelen niet voor hebben. De reis wordt gesponsord door de stichting Vrienden van EUROPA. Het enige dat je zelf moet betalen zijn de extra aankopen aan boord of activiteiten op de eilanden die je bezoekt.

Foto: Archief Bark Europa