Nieuws

Wadden Center veel groter succes dan verwacht

Het Wadden Center in Kornwerderzand is nog geen halfjaar open en heeft nu al 100.000 bezoekers getrokken. Dat is veel meer dan de verwachting. Janneke Laverman is sinds de opening op 22 maart de bedrijfsleider en verwachte zo’n 70.000 bezoekers over het hele jaar. “Het is een veel groter succes dan we hadden gedacht. Gemiddeld hebben we dagelijks zo’n 800 bezoekers. Op 31 augustus ontvingen we al de 100.000e bezoeker.”
“Ongeveer zestig procent van die bezoekers komt uit het buitenland. “Vooral Duitsers weten ons te vinden, maar ook Amerikanen, Chinezen, Belgen, Italianen, Spanjaarden, Noren, Zweden en Britten”, zegt Laverman.
Interactief
Een van de redenen voor het succes is volgens Laverman de interactieve manier van informatie overbrengen. “Als je het centrum binnenkomt, dan kun je via een app de hele route doen. De app is er in acht talen, dat maakt met name een groot verschil voor de buitenlandse toeristen.”

Door de app leren de bezoekers meer over de geschiedenis van de Afsluitdijk en bijvoorbeeld de vismigratie. “De bezoekers vonden het gebruik van de app eerst even spannend, maar uiteindelijk zijn ze heel enthousiast.”

Meer dan een dijk
Laverman ziet ook dat de toeristen een beter idee krijgen van hoe belangrijk de dijk is voor Fryslân en Nederland. “Er komt meer waardering voor de Afsluitdijk. Toeristen begrijpen dat het meer is dan een dijk. Dat was natuurlijk het doel.”

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland