Nieuws

Harlingen maakt zich op voor Visserijdagen

Vanaf vandaag 29 augustus staat Harlingen vier dagen in het teken van de Visserijdagen. Die bieden dit keer geen tobbedansen en ringsteken, maar wel vier helikopters om te bezichtigen, veel optredens en heel veel ander vertier.

Hoeveel bezoekers komen er nu eigenlijk op de Visserijdagen in Harlingen? Jules Dutrieux, voorzitter van de Stichting Harlinger Visserijdagen, blijft het antwoord schuldig. ,,We weten het eigenlijk niet. De politie heeft wel eens een schatting gemaakt van 150.000 bezoekers, verspreid over drie dagen. Zoiets zal het wel zijn; zij hebben daar ook meer ervaring mee dan wij.”

De Visserijdagen in Harlingen zijn in ieder geval aan te merken als een groot evenement in Fryslân. Bang dat er dit jaar veel minder bezoekers komen, bijvoorbeeld omdat Harlingen begin deze maand nog finishplaats was voor de Tall Ships Races en er toen ook al ruim 300.000 mensen de havenstad bezochten, is Dutrieux niet. ,,Dat is een heel ander evenement, met een andere dynamiek en andere acitiviteiten.”

Traditionele onderdelen van de Visserijdagen zijn de muziekoptredens tijdens Vispop en ’t DOKfestival, beide vanavond. Onbetwiste hoofdact bij het ’t DOKfestival is het optreden van Waylon. Maar waar Dutrieux ook veel van verwacht, is het concert van de Nederlandse Douane morgenavond in het Entrepotgebouw. ,,Die kwamen vorig jaar ook en dat was een overdonderd succes. Dat wordt echt heel bijzonder.”

kijk hier voor meer info over de Visserijdagen