Zeevaart

Thalassa weer terug van School at Sea oceaanreis

De tijd is voorbijgevlogen, maar voor familie en vrienden, die vol verwachting op de Thalassa wachtten, kon het niet snel genoeg gaan. Op 13 april keerde de driemastbarkentijn met 30 leerlingen terug in Den Helder.

De leerlingen maakten de reis in het kader van het School at Sea programma, dat 6 maanden duurt. De reis voert van Nederland naar de Caraïbische zee, waar verschillende eilanden en havens worden aangedaan. Daarna keert het schip via Bermuda en de Azoren weer terug naar Nederland. De leerlingen worden tijdens de reis begeleid door ervaren docenten.

Tijd voor bezinning

Al een paar dagen voor hun feestelijke aankomst, waren de leerlingen reeds terug op Nederlandse bodem. In Den Helder kregen ze rust en ruimte voor een laatste moment van bezinning, iets wat we regelmatig tijdens de reis doen. Ze haalden herinneringen op aan hun onvergetelijke reis en dachten na over nieuwe leer- en ontwikkeldoelen voor thuis. Maar er was ook volop tijd om het avontuur gezamenlijk af te sluiten en nog even goed te genieten van de laatste dagen met elkaar, met de bemanning en natuurlijk met de Thalassa, hun trouwe metgezel op zee.

Friet

Na het langverwachte weerzien met vrienden en familie, waarbij flink geknuffeld werd en de nodige tranen vloeiden, kwam het moment voor speeches en dankwoorden. Om de terugkeer nog feestelijker te maken, was er een frietkraam geregeld waarbij iedereen heerlijke versgebakken frietjes kon halen. Die hadden ze stiekem wel een beetje gemist ;-).
En zo kwam er toch echt een einde aan de reis. Het werd tijd om de draad van het alledaagse leven weer op te pakken en huiswaarts te keren. Nu weer terug naar school, waar nog enkele maanden te gaan zijn. Nog even flink knallen allemaal en dan hup over naar het volgende schooljaar.

Start op tijd met de voorbereiding

Een reis met School at Sea begint lang voordat je aan boord gaat. De kosten zijn niet gering (bijna 30.000 euro per leerling), en dus gaat er een uitgebreide fondsenwerving aan vooraf. Daardoor is er ruim de tijd om zonder stress aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en het benodigde geld bijeen te brengen. De eerstvolgende training voor de fondsenwerving start al begin mei. Die geeft je tips en instrumenten voor je ontwikkeling en om beter en succesvoller fondsen te werven.
Marijn, een van onze enthousiaste deelnemers die dit jaar aan boord wil stappen, heeft de training al gevolgd:
“Ik merk dat mijn houding is veranderd. Zo vond ik het eerst heel lastig (spannend) om op mensen af te stappen en dan gewoon om sponsoring te vragen. Nu stap ik gemakkelijker op mensen af en denk ik gewoon doen en dan kijk ik wel wat er uit komt. En komt er niks uit ga ik gewoon weer verder, zonder dat ik mij daardoor uit het veld laat slaan.
Verder heb ik geleerd dat voor iedereen iets anders werkt. Je bereikt het meeste met activiteiten die goed bij je passen. Blijf doorpakken met je acties en aarzel niet om zelf bedrijven te benaderen. Het is de persoonlijke aanpak die voor mij echt het verschil maakt.”

De volgende reis van School at Sea op de Thalassa begint in oktober. De reis is al volgetekend, nieuwe aanmelders komen op een wachtlijst.

Voor meer informatie: mail met School at Sea.