Nieuws

Fairtransport en route

Zowel Tres Hombres als De Tukker zijn begonnen aan hun zomerreizen. Beiden gaan naar heel verschillende bestemmingen in Europa. De Avontuur is op de terugweg van haar winterreis naar Boca Chica.

Tres Hombres keerde op 4 mei terug naar Amsterdam. Het lossen van de winterlading en het wisselen van de bemanning ging deze keer erg snel. Vanwege de start van het zomerseizoen moest de bemanning alles in slechts twee dagen voor elkaar krijgen! Zoals altijd volbrachten ze deze bijna onmogelijke taak en zeilden naar nieuwe avonturen.
Ze vervoegde zich bij De Tukker in België om vier mooie zonnige dagen bij te wonen op het havenfestival van Blankenberge. Het Fairtransport team was goed vertegenwoordigd met bemanningen van Tres Hombres, Tukker en het verkoopteam. Tijdens het festival werden twee nieuwe zeilen gehesen, die deze winter door de bemanning zijn gemaakt.

Van La Rochelle naar de Oostzee

Na Blankenberge zette Tres Hombres koers naar La Rochelle om wijn in te laden en begon aan het begin van de maand aan de terugreis naar Denemarken. In Kopenhagen werd een vol vrachtruim met flessen wijn gelost voor onze Deense vrienden. Het weer was zonnig, de sfeer was geweldig en het werk verliep vlot. Sommige stagiairs vonden het leven aan boord zelfs zo leuk dat ze besloten om hun reis met Tres Hombres en zijn bemanning met een paar dagen te verlengen.
Na Kopenhagen werd koers gezet naar Bornholm, waar de laatste wijnflessen moesten worden uitgeladen. De volgende bestemming is Den Helder voor een snelle bemanningswissel.

De Tukker en haar debuut bij Fairtransport

De Tukker begon haar eerste seizoen met Fairtransport door twee maritieme festivals te bezoeken. Na een paar dagen aan de zijde van Tres Hombres in Blankenberge, zette De Tukker de festiviteiten voort in België met Oostende voor Anker. Het weer was opnieuw overwegend zonnig en het schip en de bemanning waren erg blij om velen aan boord te mogen verwelkomen voor een kleine rondleiding op het schip.
Na het festival in Oostende zette De Tukker koers naar Liverpool. Enkele leden van de refit-bemanning gingen mee om te helpen met de reis naar Engeland en om rum in te laden voor onze partners in Nederland. Hoewel het de eerste keer was dat De Tukker rum inlaadde, verliep alles heel soepel dankzij het fantastische werk van de bemanning.
Vorige week donderdag kwam De Tukker aan in IJmuiden waar ze de volgende dag alle rum uitlaadden. Het kantoorteam kwam het schip en de bemanning begroeten en hielp bij het lossen, een geweldige manier om even weg te zijn van de computerschermen.

De Avontuur: aftellen naar IJmuiden

Na 29 dagen op zee kwam de Avontuur op 15 juni aan in Horta. Een week later zetten het schip en haar bemanning weer koers, nu richting IJmuiden in Nederland! We verwachten haar rond 8 juli om heerlijke rum te lossen die geladen is in Boca Chica, Dominicaanse Republiek. Na haar bezoek aan Nederland zal ze terugkeren naar Duitsland, haar thuisland, waar ze de rest van de lading zal lossen.

Lees meer verslagen van Julian Francke en anderen op de website van Fairtransport.