Nieuws

Reitdiep tijdelijk gestremd bij Wierumerschouw

Een schip is op zondagmiddag 28 juli 2024 tegen de brug over het Reitdiep in Wierumerschouw gevaren. Tot het beschadigde brugdek kan worden weg gehesen is de doorvaart geheel gestremd.

Update: op 8 augustus is het brugdek verwijderd en is de doorvaart weer vrij, zie dit bericht van de provincie Groningen.

Op zondagmiddag 28 juli 2024 voer een platbodem zonder mast tegen de gesloten brug bij Wierumerschouw. Naar verluidt was de schipper gewend er onderdoor te kunnen maar had zich verkeken op de waterstand. Twee fietsers die net over de brug reden kwamen met de schrik en wat kneuzingen vrij.

Uit een eerste inspectie blijkt dat het draaipunt gerepareerd moet worden. Verder is de hoofdligger, een steunbalk van de brug, ingedeukt. Het brugdek wordt de komende week voor reparatie van zijn plek gehaald. Hoe lang het herstellen en het terugplaatsen van de brug in beslag gaan nemen, is op dit moment nog onduidelijk.

Kleine schepen kunnen via het Aduarderdiep varen; grotere schepen moeten via het Van Starkenborghkanaal, Friesland of het Eemskanaal varen. Zodra de brug is verwijderd, kan het scheepvaartverkeer weer langs deze route varen.

Bronnen:

Provincie Groningen en Scheepvaartbericht 2024.04710.0

Met dank aan de tipgevers! Foto Google Maps ©Google