Nieuws

Laatste mogelijkheid voor beroep tegen Windplan Blauw

Windplan Blauw is een windpark van circa 250 MW dat wordt voorbereid in de noordwest-hoek van Flevoland. Het betreft onder meer een aantal molens in de aanvaarroute van de ketelbrug.

Om dit project mogelijk te maken moest het bestemmingsplan worden aangepast. Dat is gebeurd via een inpassingsplan van de ministers van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Daarnaast worden de besluiten die voor het project nodig zijn, in één procedure voorbereid, de rijkscoördinatieregeling (RCR), onder coördinatie van de minister van EZK.

Ter onderbouwing van de besluitvorming over de locatie en de inrichtingsvarianten (plaatsing, masthoogte, rotordiameter, enz.) is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Dit gebeurde binnen de kaders van het Regioplan Flevoland.

Stand van zaken fase 4
De besluiten liggen van 10 juli 2020 tot en met 21 augustus 2020 ter inzage. In diverse lokale media en in de Staatscourant van 9 juli 2020 is kennisgeving gedaan van de terinzagelegging van de besluiten. De besluiten zijn op 9 juli 2020 bekendgemaakt door de minister van EZK door toezending aan de aanvrager.

Waar kunt u de besluiten inzien?
De aanvragen, de besluiten en andere relevante stukken kunt u digitaal inzien op de pagina Windpark Windplan Blauw – fase 4, Of op papier bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC Den Haag. Voor het inzien van de papieren stukken kunt u telefonisch een afspraak maken door te bellen naar telefoonnummer 070 379 89 79 of het sturen van een emailbericht naar bureauenergieprojecten@minezk.nl

Hoe kunt u beroep instellen?
Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op een of meer ontwerpbesluiten kunnen tegen een of meer van deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift is mogelijk van zaterdag 11 juli tot en met vrijdag 21 augustus 2020. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze op het ontwerp van een of meer van deze besluiten naar voren heeft gebracht kan ook beroep instellen. Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen een of meer van deze besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Kijk hier voor meer info over Windplan Blauw

Of kijk hier voor info over het instellen van beroep