Nieuws

Provincie trekt geld uit voor werkweken voor scholen in Friesland

Met een regeling van 550.000 euro wil de provincie Fryslân middelbare scholen bewegen hun werkweken voor derde- en vierde klassers in Friesland te boeken. Het geld komt geen dag te vroeg.

De coronacrisis hakt er zwaar in. Ondernemers in de groepsaccommodatie-branche hebben een lege agenda en een dito portemonnee. Normaal gesproken heeft Jan de Roos van De Jongens van Appelscha Outdoor in maart voor 200.000 euro aan boekingen in september staan. Nu is dat 450 euro. De Roos kent collega’s die de handdoek al stilletjes in de ring hebben gegooid. ,,Iedereen zegt dat er veel steun komt uit Den Haag. In de praktijk valt dat behoorlijk tegen.’’

De provincie schiet nu te hulp. Er komt 550.000 euro beschikbaar voor middelbare scholen. De details van de regeling moeten nog worden uitgewerkt; de scholen krijgen ofwel een voucher dat ze kunnen inwisselen voor een werkweek van derde- en vierde klassers in de eigen provincie, ofwel een garantstelling voor een aanbetaling.

Creatief zijn
Het idee is onder anderen bedacht door Eelke Dykstra uit Terherne, skûtsjeschipper en bestuurslid van Holland Sail, dat dertig charterschepen in de verhuur heeft. ,,Je moatte kreatyf wêze’’, zegt hij. Dykstra bracht het fonds voor scholen te berde tijdens een werkbezoek van commissaris Arno Brok en toerismegedeputeerde Avine Fokkens.

Lees het gehele artikel op de bron: LC premium