Annet Koster nieuwe voorzitter stichting Het Rotterdamse Zeilschip
Annet Koster is de nieuwe voorzitter van stichting ‘Het Rotterdamse Zeilschip’. De stichting richt zich op behoud van de historische driemastschoener Oosterschelde uit 1917 en de stevenaak Helena uit 1875.
Het bestuur van stichting Het Rotterdamse Zeilschip heeft Annet Koster op 8 juli benoemd tot zijn voorzitter. Bestuurslid Marcel Verhagen: ‘Wij zijn erg blij met de komst van Annet. Zij brengt als directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders een interessant netwerk en bestuurlijke ervaring mee. Daarnaast heeft Annet een berg enthousiasme en energie. De stichting heeft genoeg uitdagingen. Onze schepen hebben lastige coronajaren achter de rug, het klein en groot onderhoud gaat gewoon door, en intussen vullen we onze sociale paragraaf steeds meer in. Bovendien staat de Oosterschelde aan de vooravond van een bijzondere wereldreis van twee jaar.’
Koster volgt bij de stichting Het Rotterdamse Zeilschip Louis Kanters op, die ruim elf jaar het bestuur heeft geleid. Verhagen: ‘Wij zijn Louis zeer dankbaar voor zijn enorme enthousiasme, inzet en bijdrage in al die jaren. Vast en zeker zullen we elkaar nog vaak treffen, nu hij voorzitter is geworden van de Raad van Toezicht van het Maritiem Museum in Rotterdam. Er is een bijzondere band tussen het museum, onze stichting, onze schepen en onze mensen.’
Over Annet Koster
Mr. drs. Annet Koster (1979) is sinds 2018 directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), waar zij zich met haar team inzet voor de belangen en zichtbaarheid van de Nederlandse zeescheepvaart. In 2020 is zij verkozen tot Havenvrouw van het Jaar voor haar oplossingsgerichte inzet voor de positie van reders en zeevarenden in coronatijd. Annet kent een loopbaan in de wereld van de belangenbehartiging met functies bij onder andere MKB-Nederland en VNO-NCW.
Over stichting Het Rotterdamse Zeilschip
De stichting Het Rotterdamse Zeilschip is sinds 1990 actief om varend erfgoed de restaureren en in stand te houden. De stichting houdt alle aandelen in de driemastschoener Oosterschelde (1917) en de stevenaak Helena (1875). Beide historische schepen zijn door de Nederlandse overheid geklasseerd en geregistreerd als monument met grote cultuurhistorische waarde. De stichting heeft de culturele ANBI-status. Het onbezoldigde bestuur richt zich vooral op de continuïteit van de stichting, ondersteunt bij de fondsenwerving en ziet erop toe dat de rederij de exploitatie en het onderhoud van de schepen uitvoert.
Zie ook www.hetrotterdamsezeilschip.nl.
Meer informatie over de wereldreis van de Oosterschelde in 2023-2025 vindt u op hier.