Evenementen

Laatste nieuws Strontrace en Beurtveer

Nog een weekje en dan is het zover. Strontrace & Beurtveer 2024: maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2024! Herfstvakantie, en dus weer tijd voor het Beurtveer en de Strontrace.

Na de mooie en uitgebreide lustrum editie van vorig jaar zal het dit jaar iets rustiger zijn in en rondom de haven in Workum. Maar er is natuurlijk weer een gezellige markt, We organiseren een lezing samen met de KNRM Hindeloopen en we vieren (bescheiden) 50 jaar Beurtveer! De voorbereidingen zijn in volle gang en de laatste puntjes worden op de spreekwoordelijke “i” gezet. We hebben een mooi aantal van 13 deelnemers in het beurtveer en 11 in de verschillende klassen in de Strontrace.

Starttijden vervroegd!

I.v.m. de wintertijd is de startijd van de Visserij, het Beurtveer en de Stronrace met 1 uur vervroegd. De visserij start om 11 uur, de Strontrace om 12 uur en het Beurtveer aansluitend.

Kroegschip

Dit jaar zullen jullie niet meer de vertrouwde Avontuur van Prego in de haven vinden. Maar we denken dat we met het zeilende grand cafe Schuttevaer een waardige opvolger hebben gevonden. Net als op de Avontuur kun je hier terecht voor een hapje en een drankje en natuurlijk om gezellig bij te kletsen. Breng zeker een bezoek en geniet van de gezelligheid aan boord.

Parkeren

Zoals elk jaar is het probleem een punt(je) van aandacht. En dat is dit jaar niet anders. De gemeente heeft aangegeven strenger te gaan handhaven en waar nodig handhavend op te gaan treden. Bij deze dus aan iedereen het verzoek om alleen te parkeren op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Bron: Zeilvracht Warmond.
Beeld: Zeilvracht Warmond.